Communicatiebureau Commenzo

Waarom een tekstschrijver inhuren?

Je hebt net voor een behoorlijk bedrag een nieuwe website aangeschaft en daar moeten nog teksten voor komen. Of je wil een mailing naar klanten versturen. Dan denk je vast: waarom zou ik een tekstschrijver inhuren? Ik kan die teksten toch net zo goed zelf schrijven? Dat scheelt me bovendien een hoop geld!In eerste instantie kost het je inderdaad geen geld als je zelf de teksten schrijft. Maar het gezegde luidt niet voor niets: ‘goedkoop is duurkoop’. We geven je graag een paar redenen waarom je wel een tekstschrijver moet inhuren.

Te duur? Wie betaalt jou dan?
Je bent ondernemer, manager of je hebt een andere functie. Jouw specialiteit is producten verkopen, mooie plannen maken of een bedrijf runnen. Het is in ieder geval niet tekstschrijven. Daardoor kost het je veel tijd om een tekst te schrijven die je doelgroep overtuigt. Als het het je al lukt. In de tijd dat je zaken had kunnen doen en klanten binnen had kunnen halen, heb je teksten geschreven. Als je het resultaat bekijkt, dan denk je vast: ‘Had ik maar een tekstschrijver ingehuurd.’

Kun je het kort houden?
Als je veel met je vak bezig bent, dan is het lastig om onderscheid te maken tussen wat klanten moeten weten en wat je zelf weet. Het gevolg is dat je een veel te uitgebreide tekst schrijft. Hierdoor zien je klanten door de bomen het bos niet meer. De website, brochure of het plan moeten ervoor zorgen dat je in gesprek gaat met klanten of je leidinggevende. Daarom moeten de teksten kort en overtuigend zijn. Dit kun je beter laten doen door iemand die van buitenaf naar het onderwerp kijkt.

Tekstschrijven is een vak
Teksten voor een website moeten aan allerlei eisen voldoen om gevonden te worden in Google. Een brochure moet een goede opbouw hebben zodat klanten op de juiste manier worden meegenomen. Dat zijn toch zaken waar jij je helemaal niet mee bezig wil houden? Je wil toch ondernemen of mooie plannen maken?

Hebben we je kunnen overtuigen?
Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen om een tekstschrijver in te huren. We spreken je graag om te horen wat jouw wensen en plannen zijn.