Communicatiebureau Commenzo

Gemeentelijke toptakenwebsite

Werk je bij een gemeente en komt er een nieuwe gemeentelijke website? Kies dan voor een toptakenwebsite. In een toptakenwebsite zet je de inwoner van jouw gemeente centraal.

Wat is een toptakenwebsite?
Je bezoekt een website meestal met een doel. Bij een site van een gemeente wil je een afspraak maken voor een nieuw paspoort. Of je wil weten wanneer je de kliko moet buiten zetten.  Op basis van onderzoek bepaal je voor welke taken (onderwerpen) de meeste mensen op je website komen. Deze taken krijgen een prominente plaats op de homepage en zijn dus makkelijk te vinden. Onderwerpen die minder populair zijn staan verder weg op je website of staan zelfs niet op de website.

Hoe kom je tot een toptakenwebsite
Bij de ontwikkeling van een toptakenwebsite doorloop je verschillende stappen: zo moet je de organisatie overtuigen van de nieuwe inrichting, je onderzoekt wat de toptaken voor jouw gemeente zijn, je richt de website en de achterliggende organisatie in en meer.

Wat heeft Commenzo met toptakenwebsites?
Mariko van Ojen van Commenzo werkte als projectleider aan de nieuwe website van de gemeente Best, de eerste gemeentelijke toptakenwebsite van Nederland. Ook heeft ze bij de gemeente Uden een toptakenwebsite gerealiseerd. Daarnaast heeft ze veel gemeenten geadviseerd in de totstandkoming van een toptakenwebsite, bestuurders en MT overtuigd en de teksten geschreven. Dus, om in de juiste termen te blijven: toptaken staat bij Commenzo op de eerste pagina.

Wat kunnen wij je bieden?
In de verschillende stappen in de ontwikkeling van een gemeentelijke toptaken website kunnen we je van dienst zijn. Denk aan advies hoe je de organisatie kunt meekrijgen tot het schrijven van teksten en de implementatie binnen de gemeente.

Contact
We zetten graag onze expertise in om jou te helpen op de momenten dat je dat nodig hebt: van de eerste stappen in het overtuigen van de organisatie tot de lancering van de site. We horen graag van je!